top of page

Gerçek Bir Öz Bakıma Ne Dersin?

Belki de yeni kıyafetler ve farklı tonlardaki makyaj setleri, birkaç kilo beni harika gösterecekti. Beni güçlü, ışıldayan gösterecek ve yaşamıma yaptığım makyaj gibi

alttaki ufak sivilceyi saklayabilecekti.


Ben her zaman daha derinini aradım. Yeni kıyafetler ve makyajı da sevmiyor değilim, ama biliyorum ki o ufak sivilceler eğer ilgilenilmezse iz bırakıyorlar. Tıpkı hayatımızda ilerlemeyen konuların sebeplerine bakmadan sürekli dışta yaratmaya çalıştığımız değişimler gibi. Sürekli dışta olana yatırım yaparken, içini görmeyi reddetmek, üstünü örtmek, makyaj yapmak gibi.


Aksiyon olmak insana iyi geliyor. Anlık enerji yükselişleri ile hayatı anlık olarak çözümlediğini ve gücünü hissediyorsun. Yükseliyorsun... Sonra daha fazlasını yapmayı istiyorsun. Yapamadıkça elin kolun bağlanıyor. Ya da yeni bir ilişki istiyorsun, varolan ilişkini güzelleştirmek istiyorsun ama önce içini çiçeklendirmekle ilgilenmiyorsun. Belki sana birini bulmaya çalışıyorlar ama sen kendi öz değer duygunla çalışmadan, o değer duygusunun nerede kaybolduğunu fark etmeden dışa bağımlı bir aksiyon halinde kalıyorsun.


Bazen büyüdüğünüzü, yetişkin bir kadın olduğunuzu hissetmek için enerji alanınızın, ilişkinizin, para durumunuzun, evinizin geliştiğini görmek istersiniz. Ne de olsa insanoğlunun özü bu gelişim ve açılmadır. Bu açılmalar da ancak kendinize gerçek bir öz bakım yaparak olacaktır. Bütünsel olarak, beslenme, nefes, hareket, rahim bilgeliği, spor diyebiliriz... İçsel olarak sizi hayatınızda "donuk" tutan şeyleri çözmeden, o duyguların içinden geçmeden, hayatınızdaki etkilerini görmeden, farkındalık olmadan eksik bir öz bakım olacaktır. Evet göz makyajınız olacaktır ama göz bebekleriniz gülmeyecektir. İhtiyacınız varsa kendinize bu zamanı tanıyım, ruhunuzla ilgilenme zamanını. Kendinize yapacağınız en iyi yatırım, o içinizde tuttuğunuz duyguların güvenli bir alanda açılması, dökülmesi ve enerji alanınızı temizlemesidir.


Belki nasıl bir bağlantı olduğunu henüz zihinde çözemiyoruz. Ama bu yüklerle çalıştıkça, ilerlememize engel, yaratıcılığa, daha dişi hissetmeye engel kalıplarımızla yüzleşmeye başladıkça, beslenme düzenin ve iştahın, kiloların değişiyor. Kendi savunmasızlığınla bir destek alanında açıldığında kalbin açılıyor.


İşte öz bakımın temeli.

Ruh bakımı.

Yoksa dışarıda ne kadar aksiyon alırsak alalım, gerçek tatmin ve gözlerin içinin gülümsemesi eksik kalıyor.


Sevgilerimle,

Estel


Makyajsız doğal bir halimi paylaşayım dedim =) Huzurlu bir günümdeyken...



189 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page